söndag 16 maj 2010

Konfirmation

Jag har egentligen inte tänkt blogga om annat än pyssel i min blogg men jag måste få berätta om min systersons konfirmation. Jag är så stolt av att vara hans "tante".

Han är tamburmajor i juniorgruppen, dvs han leder truppen av trumspelande ynglingar som spelar på 17.mai och vid andra högtidiga tilfällen. Hans trupp har gått först i 17.mai tåget på Kongsvinger (min födelsestad) och han har till och med spelat för norska kungen.
Jag tycker det är riktigt maffigt att höra dom spela och när han kommenderar framåt marsch med hög och myndig röst då blir tante Gro (jag) nästan tårögd av stolthet (fastän jag inte på något vis har bidragit till hans trumspelade).

När han nu skulle konfirmeras var kalasandet förlagt till Kongsvinger fästning och han fick en rejäl överraskning när han ankom fästningen. Lite smått arg för att vara för sen till sin egen fest (medvetet försenad av sin pappa) blev han mottagen av 3 senior-tamburer med saluttör och det sköts salut vid porten. Sen fick han högtidigt en stor trumma och fick leda truppen upp på fästningen. Väl uppe fick han skjuta salut med kanon. Visserligen en väldigt liten kanon men jädrar vad det small.... Vi hoppade högt allihopa.

Hela inramningen var perfekt och jag tror knappast nån kommer glömma denna konfirmationen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar