onsdag 9 januari 2013

Cute as a bug! Klänning till lilla fröken

Har massor av idéer nu. Det bubblar konstant men jag hinner inte så mycket som jag skulle vilja.
I min iver att få saker gjorda så gör jag saker på mitt eget sätt (istället för att leta mej blå efter mönster och vägledning).
Denna känningen/tunikan blev till längs vägen.. Jag började med att klippa överdelen efter ett annat klänningsmönster bara för att få någorlunda rätt storlek. Sen har jag bara fyllt på så att säga. Den verkade bli väldigt vid under armarna så jag sydde om och in lite här och där.
Det röda tyget är velour och det randiga är jersey. Alla sömmar är utåt för att ge en lite tuff och dekorativ effekt. Jag tänker också at det är skönt att slippa sömmarna på insidan t.ex. under armarna.

Sen fick Silhouetten (skärmaskinen) jobba lite. Nyckelpigor (piga som hon säger) är lite poppis just nu och dom är ju så söta så så fick det bli. Texten passar ju bra också.
Det blev 3 nyckelpigor placerade lite här och var.

Fickan är jag så himla nöjd med. En enkel trekant som jag sydde en rullfåll på innan jag sydde på den. Ibland tycker jag nog jag får till det riktigt bra. OCH hon ryckte till sej den direkt när hon hittade den färdig på morgonen. Kvällen innan stod hon och hängde vid symaskinen och upprepade min, min, min. Väl på så sitter den perfekt. Lite rymlig så att hon kan ha den några månader åtminstone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar